Vouchere pentru persoanele cu dizabilități din Vrancea, ca să se poată angaja

Pacienții cu boala Pompe suferă de o deteriorare progresivă a musculaturii și mulți ajung în scaunul cu rotile
Persoanele cu dizabilităţi din Vrancea, aflate în căutarea unui loc de muncă, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, ca să își poată achiziționa echipamente cu care să poată munci.

Dizabilități. Persoanele cu dizabilităţi din judeţ cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, aflate în căutarea unui loc de muncă, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, cu care îşi pot achiziţiona echipamente care să îi ajute să desfăşoare o activitate remunerată, potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

"Persoanele cu dizabilităţi vor putea beneficia de un tip de subvenţie pentru accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru stimularea ocupării de locuri de muncă. E vorba despre cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen, precum şi instrumente manipulatoare robotizate. Toate acestea au scopul de a uşura viaţa persoanelor cu dizabilităţi, care se pot reinventa în plan profesional, integrându-se astfel mai bine în societate", a precizat, într-un comunicat de presă remis Agerpres, DGASPC Vrancea.

Aceeaşi sursă precizează că subvenţia se va acorda sub forma unui voucher tipărit de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD), care va fi distribuit de DGASPC Vrancea, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap şi a recomandării medicului specialist.

Dizabilități. Condițiile

Programul "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi", cofinanţate din Programul Operaţional Capital Uman - Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi, are o valoare totală de peste 23 milioane euro, ceea ce înseamnă că peste 7.000 de persoane cu dizabilităţi din toată ţara vor primi vouchere în valoare de până la 5.000 euro. De asemenea, angajatorii care încadrează persoane cu handicap vor beneficia de o subvenţie de 2.250 lei/lună, care se va acorda timp de un an şi jumătate.

Pentru a primi aceşti bani, persoanele cu dizabilităţi trebuie să se prezinte la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în raza cărora au domiciliul şi să comunice disponibilitatea pentru angajare. În plus, aceştia trebuie să meargă la medicul specialist pentru a obţine recomandarea scrisă, în baza căreia este necesară achiziţionarea unui echipament asistiv. Ulterior, această recomandare va fi anexată cererii de acordare a voucher-ului, care va fi depusă la sediul DGASPC Vrancea.

Lista actualizată de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces de care pot beneficia persoanele cu dizabilităţi poate fi consultată pe site-ul ANPD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel