Bărbat decedat în stradă, „păzit” de polițiști până dimineață: Medicina Legală nu avea program

Bărbatul a decedat în stația de autobuz    Sursa foto: baiamare24.ro
Un bărbat găsit decedat în stradă noaptea trecută a fost păzit de polițiști toată noaptea, deoarece Medicina Legală nu avea program și nu a venit să ridice trupul neînsuflețit până dimineață.

Un bărbat care a decedat noaptea trecută pe stradă, într-o stație de autobuz din Baia Mare, a fost lăsat mai multe ore până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Medicină Legală. Trupul neînsuflețit a fost „păzit” de polițiști, care au așteptat din jurul orei 3.00 când a fost descoperit bărbatul, până dimineață, când a venit un echipaj de la Medicina Legală pentru a transporta trupul neînsuflețit la Morgă, scrie vasiledale.ro.

Bărbatul decedat a fost identificat ca fiind un localnic din Săcălășeni, în vârstă de 57 de ani. Acesta se afla în stația de autobuz de pe strada Victoriei, din zona Stadionului. Un echipaj al Ambulanței care a fost solicitat  a sosit la fața locului, însă nu a putut decât să constate decesul. A fost solicitat Serviciul de Medicină Legală pentru a transporta cadavrul la morgă, însă, potrivit acleiași surse, răspunsul a fost că serviciul are program doar de luni până vineri de la ora 08.00 la 16.00.

Aastfel, echipajul de poliție a rămas „de pază” lângă cadavru până la ora 07.30, când trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Morga Spitalului Județean din Baia Mare.

 „La data de 26 decembrie, la ora 3.03, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată prin 112 că pe strada Victoriei se afla un bărbat decedat. Personalul medical deplasat la faţa locului a constatat faptul că persoana era decedată. Verificările poliţiştilor au dus la identificarea acesteia – bărbat în vârstă de 57 de ani, domiciliat în Săcălăşeni. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat acesta”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

De asemenea, în urma acestui incident, Serviciul de Medicină Legală a emis un punct de vedere.

„Incidentul petrecut în noaptea de 25/26 decembrie 2019 a fost unul regretabil, influențat și de contextul zilelor libere și a sărbătorilor. În acest moment, programul de lucru al autopsierilor angajați ai Serviciului Județean de Medicină Legală este, potrivit legii, de luni pana vineri, timp de 6 ore, în intervalul orar 8:00 – 14:00 sau 7:00-13:00.

Înafara acestui program, autopsierii Serviciului Județean de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, se ocupă de aducerea cadavrelor din Baia Mare și împrejurimi, la solicitarea poliției, până la ora 20:00 (orele lucrate peste programul menționat anterior se compensează prin ore libere). Vom face tot ceea ce ne stă în putință ca, pe viitor, această situație să nu, citată de aceeași sursă.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel