Bărbat mușcat de o viperă la Cetatea Deva, s-a dus la UPU cu șarpele într-un borcan

Vipera
Un bărbat de 47 de ani, din Deva, angajat al serviciului care se ocupă de telecabina care urcă pe Dealul Cetății, a fost mușcat de un șarpe despre care se presupune că ar fi o viperă, victima fiind internată, în stare stabilă, la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Deva.

Bărbatul a venit cu reptila vie, într-un borcan, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului din Deva. Medicii i-au administrat ser antiviperin și apoi l-au internat, pentru supraveghere, la secția de boli infecțioase din cadrul unității medicale.

„Pacientul s-a prezentat miercuri, în jurul orei 13,00, la UPU Deva. El prezenta la un deget al mâinii stângi o marcă de mușcătură de viperă. Medicul de gardă i-a administrat tratamentul cu ser antiviperin. În prezent, bărbatul este stabil", a declarat joi managerul SJU Deva, Daniela Roșca.

SJU Deva deține un stoc acoperitor de ser antiviperin. Tratamentul în acest caz este foarte scump, o singură doză de ser antiviperin costând 11.685 de lei, iar banii trebuie plătiți din fondurile spitalului, a precizat managerul unității medicale, citat de Agerpres.

Dealul Cetății Deva este declarat rezervație naturală, aici fiind cunoscută prezența viperei cu corn. Biologii spun că viperele nu atacă omul atât timp cât nu sunt deranjate, ele având un comportament defensiv.

Turiștii care urcă în Cetatea Deva sunt avertizați, prin panouri montate pe ziduri, referitor la prezența viperelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel