Bărbatul atacat de urs, transferat la Spitalul Județean Miercurea Ciuc și operat

Clădirea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc  FOTO: Facebook Spitalul Județean Miercurea Ciuc
Bărbatul atacat de urs, din comuna Săcel, a fost transferat în toiul nopții de la Spitalul din Odorheiu Secuiesc la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc. Tot acolo a fost și operat.

Bărbatul din satul Vidacut, comuna Săcel, atacat de urs la el în curte, marţi seara, a fost transferat, în timpul nopţii, de la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale complexe, ţinând cont că avea multiple plăgi muşcate, inclusiv o leziune de plămân, starea sa fiind, în prezent, stabilă.

"Pacientul prezenta plăgi muşcate la nivelul regiunii cervicale laterale stângi, la nivelul toracelui bilateral, la nivelul axilei stângi, o leziune de mediastin, o leziune pulmonară dreaptă. Am intervenit de urgenţă chirurgical şi am rezolvat toate aceste leziuni. În prezent, pacientul este stabil hemodinamic şi respirator, respiră spontan, nu exteriorizează sânge pe niciunul dintre tuburile de drene, deci evoluţia este clar favorabilă (...) Intervenţia a durat aproximativ trei ore şi a fost o intervenţie de chirurgie toracică. (...) Din fericire s-au putut controla leziunile şi subliniez meritul colegilor de la Odorheiu Secuiesc, în primul rând lor li se datorează supravieţuirea acestui bolnav", a declarat presei şeful Blocului Operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, medicul de chirurgie toracică Adrian Dobrică, potrivit Agerpres.

El a precizat că bărbatul rănit are 28 ani şi, din ceea ce acesta i-a relatat, atacul s-a produs la el în curte, în spatele şurii.

"Pacientul s-a interpus între urs şi calul lui, deci ursul mergea să atace calul", a spus dr. Dobrică. El a mai explicat că leziunile produse de muşcătura de urs sunt complexe, iar recuperarea este dificilă şi de durată. "Leziunile produse de muşcătura de urs sunt complexe, pentru că sunt leziuni nedirijate. Deci, practic, se produc leziuni combinate ori la nivelul vaselor de sânge, la nivelul părţilor moi, pot produce leziuni la nivelul organelor interne, dar de obicei leziunile sunt grave, pentru că interesează grupe mari musculare, interesează vase de sânge, duc la pierderi de sânge semnificative. Recuperarea este dificilă, niciodată nu este perfectă, întotdeauna rămân cel puţin sechele estetice, funcţionale, costurile de spitalizare sunt foarte ridicate", a punctat dr. Adrian Dobrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel