Bătrâni înșelați cu tichetele pentru masa caldă. Operațiunea „700 lei pentru pui”

O nouă înșelăciune prin satele din România, de data aceasta cu tichete pentru masa caldă date de Guvern. 

Guvernul PNL a luat una dintre cele mai neaplicabile măsuri pentru pensionarii din România. O decizie, în idee, lăudabilă, dar realitatea din țara noastră demonstrează că nu prea are aplicabilitate. Cel puțin nu pentru toți beneficiarii.

Este vorba despre programul prin care Guvernul PNL a decis să acorde, încă din iulie 2020, tichete sociale pentru masă caldă oamenilor aflaţi în categorii vulnerabile - adică bătrâni cu venituri mici și oameni fără adăpost.

Problema este următoarea cu aceste bonuri. Una dintre ele ar fi că pensionarii din satele uitate de toată lumea nu prea au unde să folosească tichetele în valoare de 180 de lei pe lună cu care să-și poată achiziționa mâncare gătită în cadrul programului guvernamental „Masă caldă”. Am scris aici, pe larg, despre acest subiect.
Și pentru că unii pensionarii de la sate nu au de unde să-și ia o masă caldă dat fiind faptul că cel mai apropiat restaurant este la zeci de kilometri, au apărut și înșelăciuni.

Oamenii din comuna Colți (Buzău) ar trebui să-și ia mâncare caldă, zilnic, în valoare de 40 lei. Doar că... nu există restaurante de unde ar putea să-și cumpere. Cel mai apropiat loc de unde ar putea lua o masă caldă ar fi în orașul Nehoiu, adică la nu mai puțin de 20 kilometri de comuna în care vârstnica locuiește.

Din acest motiv, unii s-au gândit să profite de pensionarii cu venituri mici. Care este mecanismul noii înșelăciuni, aflați pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel