Băutura DETOXIFIANT NATURAL care te scapă de balonare și de crampe. REȚETA

Băutura detoxifiant natural. Foto: Pixabay
 Iată rețeta unei băuturi detoxifiant natural care ameliorează balonarea și crampele iar, în timp, îți ușureză digestia și te scapă de burtă.

Unul din 10 oameni suferă în mod regulat de balonare. În unele cazuri situația poate deveni atât de severă încât provoacă distensia abdomenului, ceea ce constituie o problemă serioasă, pentru că distensia poate însemna că tractul digestiv este blocat. 

Balonarea și gazele sunt de obicei legate de ceea ce și de cum mâncăm - mâncăm prea repede, bem printr-un pai, mestecăm gumă și consumăm alimente sau băuturi care provoacă balonare, cum ar fi fasolea, lactatele și apa minerală. Există multe modalități de a ajuta la reducerea gazelor și a balonării. 

Există băuturi simple care pot contribui la eliminarea balonării sau a distensiei. De asemenea, pot reduce poftele și pot ajuta la eliminarea toxinelor. Iată o rețetă de băutură detoxifiantă naturală, ușor de făcut și care, în timp, te capă de burtă și-ți ajută sistemul digestiv. 

Ingrediente:

2 litri de apă

1 linguriță de ghimbir proaspăt ras

1 castravete mediu, curățat și feliat subțire

1 lămâie medie, feliată subțire

12 frunze mici de mentă

Cum ajută această băutură:

Ghimbirul ajută la eliminarea toxinelor din colon, ficat și alte organe, și neutralizează acizii, care susțin întregul proces digestiv (link direct studiu).

Castraveții au proprietăți antiinflamatorii și previn retenția de apă (link sursa informației).

Lămâia curăță sistemul digestiv cu efectele acidului citric (link direct sursa informației).

Menta favorizează digestia ușoară și calmează crampele stomacale (link sursa informației).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel