Bebeluș infectat cu COVID-19, operat pe inimă la Târgu-Mureș
13 ian, 08:31
Un bebeluș de doar două luni, infectat cu coronavirus, a fost operat pe inimă la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş.
de  Cătălina Burghelea
Intervenție chirurgicală   Foto: SUUMC

Anunțul a fost făcut de Horaţiu Suciu, şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş, iar operația a fost un succes. 

„Echipa noastră neobosită continuă să salveze nou nascuţii cu malformaţii cardiace grave congenitale care ajung la Tg. Mureş pentru tratament chirurgical. Razvan este din Deva, are aproape 2 luni şi a fost internat de urgenţă în stare clinică gravă, într-o situaţie ameninţătoare de viaţă, fiind testat COVID pozitiv”, a povestit, pe Facebook, Horaţiu Suciu, şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş.

Medicii români, performanță în era COVID-19

 

„Într-o perioadă în care, în România, şansa la supravieţuire a acestor nou născuţi pare să fie legată de posibilitatea de a fi trimişi pentru tratamentul salvator in străinătate, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş, o echipă multidisciplinară continuă să se încăpăţâneze să facă performanţă şi să opereze copiii din România în România.

Riscul infectării personalului medical şi disconfortul produs de echipamentul de protecţie specific este depăşit de satisfacţia salvării vieţii unui copil a cărui şansă la viaţă este in mâna unor profesionişti de excepţie pe care am onoarea să îi conduc în mod colegial”, a mai precizat Horaţiu Suciu.

Aceasta este a patra intervenţie de urgenţă din 2021, de la Târgu-Mureş, în cazul unor pacienţi copii.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?