BEDAQUILINUM - prospect

Foto: Pixabay
BEDAQUILINUM - prospect. Acţiune: Antituberculos; bactericid, prin inhibarea specifică a sintezei ATP-ului micobacterian. 

BEDAQUILINUM - prospect

Denumirea comercială: SIRTURO 

Prezentare: comprimate

Indicații: Tuberculoza pulmonară multi-drog rezistentă (MDR-TB), ca parte a unei scheme de tratament asociat corespunzător, pentru atunci când un tratament eficient nu poate fi altfel alcătuit din motive de rezistenţă sau tolerabilitate. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Nu există date referitoare la tratamente mai lungi de 24 săptămâni. Nu se recomandă iniţierea tratamentului cu bedaquilinum la pacienţii cu următoarele afecţiuni, cu excepţia cazului în care beneficiile aduse sunt considerate mai importante decât riscurile potenţiale: insuficienţă cardiacă, interval QT corectat după metoda Fridericia (QTcF) > 450 ms (confirmat prin ECG repetată), antecedente personale sau heredocolaterale de prelungire congenitală a intervalului QT, antecedente sau prezenţa hipotiroidismului, antecedente sau prezenţa bradiaritmiei, antecedente de "torsada vârfurilor", administrare concomitentă de antibiotice fluorochinolone care au un potenţial de prelungire semnificativă a intervalului QT (cum sunt gatifloxacină, moxifloxacină şi sparfloxacină), hipopotasemie. 

Reacții adverse: Foarte frecvente: cefalee, ameţeli, greaţă, vărsături, artralgii. Frecvente: prelungirea intervalului QT, creşterea transaminazelor, diaree, mialgii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel