Beneficiile activității fizice pentru persoanele în vârstă

Mișcare fizică
Persoanele în vârstă active fizic beneficiază de riscuri reduse de moarte precoce, cancer de sân și prostată, fracturi, căderi recurente, limitări funcționale, declin cognitiv, demență, boala Alzheimer și depresie.  

Rezultatele provin dintr-o revizuire a tuturor recenziilor publicate ale studiilor care au evaluat relația dintre activitatea fizică și sănătatea la adulții cu vârsta de 60 de ani sau mai mult.

Recenzia, care este publicată în Jurnalul Scandinav de Medicină și Știință în Sport, a descoperit, de asemenea, că adulții în vârstă activi fizic prezintă traiectorii de îmbătrânire mai sănătoase, o calitate mai bună a vieții și o funcționare cognitivă îmbunătățită, notează Eurekalert.

"Această cercetare evidențiază beneficiile activității fizice pentru sănătatea noastră fizică și psihică la vârste înaintate. De ceva timp, știm despre beneficiile activității fizice pentru sănătatea noastră fizică; totuși, ceea ce este important în această cercetare este faptul că evidențiază convingător dovezi emergente ale efectelor pozitive ale activității fizice asupra sănătății noastre mintale - incluzând depresia, cogniția și demența și boala Alzheimer ", a declarat autorul principal Conor Cunningham, doctor, al Institutului de Sănătate Publică din Irlanda.

 

 

Studiul aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel