Berea, bună împotriva poliartritei reumatoide. Dar nu în exces

Bere
Berea ar putea avea efect de prevenire a poliartritei reumatoide. Nu e clar deocamdată cum funcționează, dar se pare că femeile care au consumat moderat bere au fost mai protejate împotriva acestei afecțiuni.

Nu este cunoscută încă o cale de a vindeca sau de a preveni poliartrita reumatoidă – afecțiunea care apare atunci când sistemul imunitar al organismului atacă greșit țesutul sănătos, ducând la inflamarea dureroasă a articulațiilor și a țesuturilor înconjurătoare.

Dar cercetătorii de la Harvard spun că berea poate oferi protecție împotriva dezvoltării acestei afecțiuni.

Berea, mai eficintă decât alte tipuri de alcool

Studiul lor, publicat în Arthritis & Rheumatism, a constatat că femeile care au băut două, până la patru beri pe săptămână au avut un risc cu 31% mai mic de a dezvolta poliartrită reumatoidă, comparativ cu femeile care nu au băut niciodată.

Consumul moderat de alcool de orice fel a fost asociat cu un risc cu 21% mai mic de adezvolta afecțiunea. Femeile sunt mult mai predispuse decât bărbații săsufere de această boală, care de obicei se dezvoltă între 30 și 60 de ani.

Studiile de acest tip nu pot dovedi că băuturile alcoolice protejează împotriva afecțiunii, dar sugerează că este posibil. Dacă aveți deja poliartrită reumatoidă, nu beți alcool fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Alcoolul nu se amestecă cu anumite medicamente recomandate în această afecțiune.

Articolul integral poate fi citit AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel