BETAMETHASONUM + GENTAMICINUM + CLOTRIMAZOLUM - prospect

Foto: Pixeles.com
BETAMETHASONUM + GENTAMICINUM + CLOTRIMAZOLUM - prospect. Acţiune: Betametazonă: antiinflamator şi antialergic corticosteroid. Clotrimazol: antimicotic. Gentamicină: antibiotic aminoglicozidic. 

BETAMETHASONUM + GENTAMICINUM + CLOTRIMAZOLUM - prospect

Denumirea comercială: TRESYL, TRIDERM 

Prezentare: Cremă;

Indicații: Dermatozele care răspund la tratamentul corticosteroid topic complicate cu infecţie secundară bacteriană şi/sau fungică sau când o asemenea infecţie este suspectată. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanţele active, la aminoglicozide sau la excipienţi. Acnee rozacee, acnee vulgară, dermatite periorale, eritem fesier, infecţii virale. Administrarea la nivelul pleoapelor, întrucât există riscul apariţiei glaucomului. Administrarea pe răni deschise. Tratamentul reacţiilor cutanate apărute la vaccinuri. Administrarea sub pansament ocluziv. 

Atenție!: Uneori, folosirea prelungită a antibioticelor locale poate duce la dezvoltarea unor microorganisme rezistente la acestea. Dacă apare iritaţia, sensibilitatea sau se dezvoltă o suprainfecţie concomitent tratamentul cu Triderm, acesta trebuie oprit şi trebuie instituită o terapie corespunzătoare. Absorbţia sistemică a corticoizilor creşte dacă se administrează pe suprafeţe mari de corp sau se foloseşte tehnica ocluzivă. U tiliz a re a în p e d ia trie : Copiii pot prezenta o mai mare sensibilitate de supresie a axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian (HPA) şi de apariţie a efectelor corticosteroide exogene decât adulţii, din cauza absorbţiei crescute, datorată unei suprafeţe mai mari de piele raportată la greutatea corporală. La copiii care au primit corticosteroizi topici au fost raportate supresia axului HT-HF-SR, sindrom Cushing, retardare liniară a creşterii, întârzierea creşterii în greutate şi hipertensiune intracraniană. Manifestările supresiei suprarenale la copii, includ concentraţii scăzute ale cortizolului plasmatic şi absenţa răspunsului la stimulare cu ACTH. Manifestările hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelelor, cefalee, edem papilar bilateral. Sarcină si alăptare. 

Reacții adverse: Rar, hipopigmentarea pielii, arsuri, eritem, exsudat şi prurit. La utilizarea topică de corticosteroizi în special la folosirea pansamentelor ocluzive pot apărea: arsuri, prurit, iritaţie, uscăciune, foliculită, hipertricoză, erupţii acneiforme, hipopigmentare, dermatită periorală, dermatită alergică de contact, macerarea pielii, infecţii secundare, atrofia pielii, striae şi miliaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel