Beyonce, în pericol din cauza toxemiei

Medicii considera bine venita inițiativa unor staruri precum Beyonce și Serena Williams, de a vorbi deschis despre riscurilre de a muri la naștere, cu o incidență de 4 ori mai mare pentru mamele de culoare în America.

Beyonce a dezvăluit într-un articol pentru Vogue, că a suferit de toxemie în timp ce ea era însărcinată cu gemenii Rmi si Sir, anul trecut. Cunoscută și sub numele de preeclampsie, afecțiunea este caracterizată de o presiune arterială crescută, care pune in pericol viața gravidei. Netratată, afecțiunea poate cauza convulsii sau accident vascular cerebral la mamă și naștere prematură la făt.

Serena a suferit de embolismul pulmonar post-partum

Articolul din Vogue, vine ca o replica la articolul în care Serena Williams a făcut destăinuri despre operația de cezariană și embolismul pulmonar post-partum pe care le-a suferit. Embolismul pulmonar post-partum este, de asemenea, o afecțiune foarte frecventă în rândul femeilor de culoare. Serena, se numără printre femeile privilegiate care își permit o îngrijire medicală specială dar din păcate majoritatea femeilor care se confruntă cu o astfel de afecțiune nu sunt la fel de norocoase, după cum mărturisește chiar vedeta.

Conform unui sondaj realizat în 2017 în cadrul  unui proiect privind costurile și accesul la serviciile medicale, femeile de culoare prezintă un risc cu 60% mai mare de a suferi de preeclampsie în timpul sarcinii.

Deși cauza acestui risc crescut este neclară, unii doctori speculează că bolile cronice, precum obezitatea și hipertensiunea, ambele factori de risc pentru sarcină, sunt mai frecvente la femeile afro-americane. Alții susțin totuși că disparitățile socio-economice dintre femeile albe și cele de culoare, inclusiv în ceea ce privește locuințele, accesul la îngrijiri medicale, asigurările medicale și educația pentru sănătate, stau la baza acestui risc crescut de a întâmpina probleme grave la naștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel