Boala de colon periculoasă pe care ți-o dă stresul. Dacă ai dat un examen, ai simțit-o deja!
16 iul 2020 / 12:35
Dr Gabriel Mitulescu spune că stresul provoacă apariția unei boli la nivelul colonului care, netratată, poate duce la complicații grave. 
de  Dana Lascu
Orele prea lungi de muncă pot duce la stres, iar din cauza lui apar numeroase boli
EXCLUSIV

Dr Gabriel Mitulescu, Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical că stresul duce la apariția unei boli care poate fi foarte periculoasă. De fapt, variante trecătoare ale acestei afecțiuni putem simți înaintea unui examen, spre exemplu, a arătat chirurgul.

„Colonul iritabil este foarte frecvent. (...) De fapt, colonul acesta este normal numai că nu funcționează bine. Și nu funcționează bine pentru că și tubul digestiv reacționează la o serie de factori nervoși endocrini care țin în principal de stres. Trăim o viață destul de stresantă și atunci sigur că o manifestare așa, de colonul iritabil trecător, toată lumea care a dat examene înainte să intre în sala de examen avea oarece crampe, sigur că da”, a spus dr Gabriel Mitulescu.

Această afecțiune dă anumite semne și simptome, iar diagnosticul ei se pune cu ajutorul unei investigații medicale. 

„Dar ca să știi că e colon iritabil tot trebuie să faci o colonoscopie, pentru că diagnosticul se luând în considerare anumite manifestări - dureri abdominale, diaree sau constipație, pentru că un colon iritabil poate să meargă cu constipație, balonare - și cu colonoscopie normală”, a explicat dr Gabriel Mitulescu. 

Cât de des trebuie să faci colonoscopie ca să previi apariția cancerului de colon, află în video: 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?