Boală parodontală: o nouă metodă de tratament brevetată

Medicină dentară
Noile tije biodegradabile, create de cercetătorii germani, promit să ofere un tratament mai bun pentru bolile parodontale.

Boală parodontală. Cercetătorii de la Institutul de Farmacie din Universitatea Martin Luther Halle-Wittenberg (MLU) au combinat un ingredient activ deja aprobat și au depus un brevet pentru invenția lor împreună cu reprezentanții a două Institute Fraunhofer de la Halle. Inovația i-ar scuti pe pacienți de efecte secundare. Boala parodontală, răspândită și de obicei cauzată de bacterii, duce la o inflamație a gingiilor - parodontita. Peste 50% dintre adulții din Germania dezvoltă boli parodontale pe parcursul vieții, în mare parte la bătrânețe.

Inflamația afectează întregul corp și este adesea cauza altor boli, cum ar fi atacurile de cord sau pneumonia. Prin urmare, procedurile mecanice de curățare sunt adesea urmate de antibiotice. Acestea sunt, de obicei, administrate sub formă de pilule, ceea ce pune o încordare pe întregul corp. Reacțiile adverse frecvente sunt diareea, durerile abdominale și greața, precum și reacțiile pielii, cum ar fi înroșirea și mâncărimea. Posibila dezvoltare a rezistenței la antibiotice comune este un factor major în această formă de tratament, potrivit sciencedaily.

În mod ideal, antibioticul ar acționa doar local în gură, mai degrabă decât în întregul corp. Prin urmare, grupul de cercetare al profesorul Karsten Mäder, șeful Institutului de Farmacie din MLU a combinat un antibiotic dovedit (minociclina) cu un excipient farmaceutic la fel de dovedit (stearat de magneziu). "Complexul este la fel de eficient, dar mai stabil. Eliberează lent antibioticul pe loc. (...) Pe lângă eliberarea continuă și susținută a antibioticului, a fost nevoie să găsim o modalitate ușoară de administrare a acestuia", adaugă cercetătorii.

Grupul său de cercetare a găsit o soluție practică la această problemă prin utilizarea polimerilor de calitate farmaceutică. Cercetătorii au putut utiliza aceste substanțe chimice pentru a produce tije flexibile și biodegradabile care conțin antibiotic. Tijele mici pot fi introduse cu ușurință în buzunarul gingival. Deoarece sunt descompuse de corp, nu trebuie îndepărtate după tratament.

Descoperirile lor au fost publicate în Jurnalul Internațional de Farmacie. Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel