Bogdan Opriță de la Spitalul Floreasca: Înainte de a protesta, colegii noștri trebuie să ia act de rezultatele anchetei

Spitalul de Urgență Floreasca. Foto: DC Medical
Bogdan Opriță de la Spitalul Floreasca din București a declarat că ancheta a dezvăluit o serie de nereguli, iar una dintre măsurile luate a fost demiterea medicului Mircea Beuran.

Floreasca, scandal. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din București, Bogdan Opriță, le-a spus luni, 6 ianuarie, jurnaliștilor că doctorului Mircea Beuran i s-a revocat contractul de management.

”Ca urmare a anchetei interne care astăzi a fost înaintată și conducerii Ministerului Sănătății au rezultat, în baza materialului probatoriu depus, o serie de nereguli care au dus la elaborarea unor propuneri și a unor concluzii printre care și aceea de a fi revocat contractul de management al domnului profesor Beuran”, a declarat Opriță.

Întrebat de jurnaliști legat de scrisoarea de protest a personalului medical de la Spitalul Floreasca, acesta a declarat că a aflat abia în drum spre întâlnirea cu jurnaliștii de respectiva inițiativă:

”Fără îndoială că persoanele care au semnat acest document au dreptul să protesteze. Nu cunosc faptul că ar fi spus că întrerup lucrul. Atragem însă atenția că orice manifestație de protest trebuie să respecte prevederile legale și litera legii. Cred că, înainte de a protesta, colegii noștri trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete interne și despre modul în care s-au petrecut faptele ca atare”.

Floreasca, scandal. Întâlnirea cu ANMCS

Oprița a mai precizat că azi a avut loc o întânire între reprezentanții Spitalului și ANMCS și s-a depus acel plan de conformare, de revizuire a procedurilor interne. ”Au rezultat câteva concluzii importante și anume că acest plan va fi implementat în spital până în data de 13, apoi se va derula o perioadă de monitorizare de circa o lună, după care să urmeze evaluarea acestei Autorități”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Acesta a mai precizat că echipamentele medicale au contracte de service și, ”în Blocul operator, unde s-a efectuat respectiva intervenție chirurgicală, echipamentul era nou”. ”Despre incidentul în cauză nu vorbim despre vreo defecțiune a unui echipament, ci discutăm, fără putință de tăgadă, de nerespectarea procedurilor operaționale în folosirea acelui echipament, așa cum a precizat și domnul secretar de stat Moldovan, un eveniment combustional”, a mai afirmat Oprița.

Purtătorul de cuvânt a mai amintit că ”nu este vorba de o demitere, este vorba de revocarea contractului de management al unui șef de secție”. Revocarea s-a făcut întrucât Mircea Beuran nu a respectat 10 din cele 33 de obligații ale contractului. Dintre acestea, Opriță a enumerat: supravegherea actului de îngrijire a pacientului, propuneri medicale de tratare a pacientului, punerea de revizuiri de tratare a pacientului.

Floreasca, scandal. Anunțarea tragediei

Întrebat de jurnaliști de ce Spitalul Floreasca nu a anunțat Ministerul Sănătății imediat după incident, purtătorul de cuvânt al unității medicale a afirmat că din cauza zilelor de sărbătoare, doar vineri, în ziua când Ministerul Sănătății a trimis o echipă de control, s-a anunțat. Opriță a mai precizat că obligația spitalului era să anunțe în 24 de ore de la incident, însă fiind zile de sărbătoare s-ar fi anunțat mai târziu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel