Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boli de inimă, menopauză. La ce risc sunt supuse femeile sub 50 de ani
06 oct 2019 / 14:50
Femeile care ajung la menopauză înainte de 50 de ani ar avea un risc crescut de boli cardiovasculare, susține un studiu din Australia.
de  Adisa Codruț
Femeile cu multe psici nu trebuie catalogate ca depresive sau nebune

Inimă, menopauză, femei. Cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia au demonstrat că menopauza precoce pune femeile cu un risc mai mare de a suferi un eveniment cardiac non-fatal, precum atacul de cord, angina sau accidentul vascular cerebral.

"Femeile sub 40 de ani care se confruntă cu menopauză prematură aveau aproape de două ori mai multe șanse să aibă un eveniment cardiovascular non-fatal înainte de vârsta de 60 de ani. (...) Acest lucru este comparat cu femeile care ajung la menopauză cu vârste cuprinse între 50 sau 51 de ani, în timpul ceea ce este considerat perioada de dezvoltare standard. Femeile care au vârste cuprinse între 40 și 44 de ani în menopauză aveau o probabilitate mai mare de 40% să sufere de o afecțiune cardiovasculară. (...) Studiile anterioare au descoperit o asociere între menopauză precoce și evenimente cardiovasculare fatale. Relația cu evenimentele cardiovasculare non-fatale a fost neclară până în prezent", a spus Gita Mishra, autorul senior al cercetării, potrivit datelor oferite de universitatea australiană.

Potrivit sursei citate, fumatul, obezitatea sau supraponderalitatea, nivel scăzut de educație sunt factori care pot consolida legătura dintre menopauza precoce și riscul unei boli cardiovasculare ale femeii.

La baza cercetării lor, oamenii de știință au apelat la peste 300.000 de femei participante în 15 studii din întreaga lume.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?