Boli de piele: cum ne poate îmbolnăvi apa de la ștrand și piscină. Măsuri de prevenție

Baie în apă rece
Boli de piele. Prof. Dr. Olga Simionescu, medic dermatolog coordonator la Spitalul Clinic Colentina, a explicat, la Antena 3, ce boli putem lua de la piscină.

Boli de piele. Apa de la piscină și de la ștrand, chiar și cea tratată cu clor, îi poate îmbolnăvi pe unii dintre noi.

"Putem lua de la piscină infecţii sau putem dezvolta alergii. Din cadrul bolilor infecţioase, cea mai frecventă este ciuperca piciorului pentru că piciorul desculţ este cel mai expus şi prin contact cu o suprafaţă infectată, omul poate să dezvolte această ciupercă. Se mai poate transmite o boală venerică, trichomoniaza, pentru că trichomonas vaginalis rezistă în apă. Mai putem vorbi şi despre pitiriazis, o altă ciupercă superficială a pielii, în care omul prezintă pete pe toată suprafaţa pielii, fie maronii, fie albicioase, depigmentate, care necesită un tratament cam de două luni", explică prof. dr. Olga Simionescu, medic dermatolog coordonator la Spitalul Clinic Colentina, la Antena 3.

Boli de piele: prevenție

Potrivit specialistului, alte boli de care unii oameni le pot dezvolta sunt conjuctivita de piscină, iar din cadrul bolilor alergice - dermatitele de iritaţie sau de contact. Unii dezvoltă o iritație la clor, care apare în câteva ore după scăldat. E bine de știut că acneea este agravată de clor, iar infecțiile de soare și umiditate.

"Ne vindecăm de toate aceste boli. Trebuie să ştim cu ce ne luptăm. Prevenţia este să porţi papuci, să îţi faci duş înainte şi după intrarea în pisicină, să te sesisezi la primul simptom şi să te adresezi medicului'', a spus prof. dr. Olga Simionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel