Bolile de inimă, explicate de un medic: ce să faci ca să le eviți

Atac de cord, boli cardiace
Bolile de inimă sunt cele care ucid cei mai mulți oameni. Un medic explică de ce sunt atât de grave aceste afecțiuni și cum le putem evita.

Centrul pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC) din SUA spune că bolile de inimă sunt ucigașul nr. 1 al americanilor, iar riscul de deces din cauza bolilor de inimă diferă în funcție de rasă și etnie.

Dar ce este boala cardiacă, explică Dr. Sharonne N. Hayes, cardiolog Mayo Clinic, citat de Medicalxpress.

„Inima ne menține în viață, așa că bolile de inimă pot fi un factor foarte important”, spune dr. Hayes.

Boala cardiacă este un termen general care se referă la orice boală a inimii, spune dr. Hayes. Cea mai frecventă cauză este boala coronariană, care se referă la o acumulare de plăci în artere. În timp, poate duce la îngustarea arterelor și riscul unui atac de cord.

„Un atac de cord este atunci când o parte din mușchiul inimii moare, deoarece este lipsit de fluxul de sânge sau de oxigen. Și acest lucru poate apărea pentru că este un blocaj din cauza unui cheag de sânge sau a unei plăci, sau poate fi datorită faptului că inima trebuie să funcționeze cu adevărat , foarte greu, care depășește aportul de oxigen”, spune dr. Hayes.

Ea spune că majoritatea bolilor coronariene sunt prevenibile.

„Dacă fumați, lăsați-vă de fumat. Dacă sunteți sedentar, ridicați-vă și începeți să faceți plimbări de 10 sau 20 de minute în fiecare zi. Activitatea fizică este medicament”, spune dr. Hayes.

Verificați-vă nivelul colesterolului și a tensiunii arteriale, faceți exerciții fizice și mențineți greutatea normală. Acestea sunt toate modalitățile de a vă ajuta să reduceți riscul de boli de inimă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel