Bolile de inimă, principalul „ucigaș” al lumii, depășit de cancer în unele țări

Cancer
Bolile de inimă numai sunt principala cauză de deces, cel puțin în țările cu venituri mari. Cancerul este responsabil de peste jumătate din decese în rândul persoanelor devârstă mijlocie.

Bolile de inimă au fost mult timp principala cauză de deces. Cu toate acestea, un nou studiu global a arătat - cel puțin - în țările cu venituri mari, că acum cancerul este de două ori mai probabil să provoace moartea decât bolile de inimă.

Aceasta poate părea o veste proastă, dar cercetătorii din spatele studiului - care au investigat apariția condițiilor comune și cauzelor de deces într-un spectru larg de țări din întreaga lume - spun că nu este neapărat așa.

Mai precis, ei au descoperit că cancerul cauzează acum 55% din decesele în rândul persoanelor cu vârsta mijlocie din țările cu venituri mari, în timp ce bolile de inimă provoacă doar 23%.

Cercetătorii, care și-au publicat descoperirile în The Lancet, spun că acest lucru se datorează eforturilor îmbunătățite pentru prevenirea și tratarea bolilor de inimă în țările mai prospere.

„În unele privințe, aceasta este o veste bună. Sugerează că eforturile de a trata hipertensiunea arterială, colesterolul și bolile cardiovasculare au un anumit succes”,  spune autorul studiului, Dr. Darryl Leong. "

Prevalența mai mică

Revizuirea SEER Cancer Statistics pentru 2018 a notat o scădere de 26% a deceselor cauzate de cancer în Statele Unite, între 1991 și 2015.

Deși acest lucru arată progrese, mai sunt multe de făcut, potrivit Institutului Național al Cancerului. De exemplu, numărul de fumători a scăzut, dar obezitatea este în creștere, iar populația din SUA îmbătrânește. Toți acești factori au impact asupra statisticilor de cancer.

„Dacă ratele de cancer cresc sau nu, este o întrebare complexă, fără un răspuns ușor”, a spus dr. Leong la Medical News Today. El conduce programul Cardio-Oncologie de la Universitatea McMaster și este afiliat la Hamilton Health Sciences din Canada.

"Diferite forme de cancer au modele diferite; ratele de diagnostic ale cancerului depind în parte de utilizarea testelor de screening la diferite populații; populațiile îmbătrânite afectează, de asemenea, riscul de dezvoltare a cancerului la nivel de populație."

Cercetătorii au dezvăluit că, deși bolile de inimă nu mai sunt cel mai mare criminal în țările cu venituri mari, rămâne cea mai frecventă cauză de deces la nivel mondial.

În țările cu venituri medii, boala cardiacă a fost responsabilă pentru 41% din decese, iar în țările cu venituri mai mici, aceasta a fost responsabilă pentru 43% din decese. Asta în ciuda factorilor de risc pe care le au populațiile mai bogate.

Cancerul s-a clasat pe locul al doilea cel mai frecvent, la 26%. Cu toate acestea, deși cancerul a fost responsabil pentru 55% din decese în țările cu venituri mari, aceasta a scăzut la 30% în țările cu venituri medii și 15% în țările cu venituri mai mici.

Previziunea este că, pe măsură ce alte țări încep sau continuă să abordeze prevenirea și tratamentul bolilor de inimă, cancerul este probabil să devină principala cauză de deces din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel