Bolile de piele, mai frecvente decât credem noi. Studiu făcut la Oktoberfest!

Mii de participanți la Oktoberfest de la Munchen au fost testați pentru boli de piele
Bolile de piele sunt a patra cea mai frecventă cauză a bolii umane la nivel mondial, dar mulți oameni afectați nu consultă un dermatolog. Un studiu publicat în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie estimează prevalența bolilor de piele în afara condițiilor medicale tipice, pe teste făcute la Oktoberfest!

Pentru a include persoanele care nu caută sau rar solicită ajutor medical, studiul nu s-a bazat pe datele de asigurări de sănătate, ci mai degrabă pe datele colectate la Oktoberfest, celebrul festival al berii din München. Examinările de screening au fost efectuate la întâmplare printre participanții la festival.

Din cei 2.701 de persoane testate în studiu, cel puțin o anomalie cutanată a fost observată la 1.662 de participanți (64.5%). Cele mai frecvente diagnostice au fost keratoza actinică (26,6%), rosaceea (25,5%) și eczema (11,7%).

Rata bolilor de piele a crescut odată cu vârsta subiecților și acestea au fost mai frecvente la bărbați (72,3%) decât la femei (58,0%).

Aproape două treimi din participanții afectați nu erau conștienți de problemele de piele pe care le aveau.

„Bolile de piele ar putea fi chiar mai răspândite decât se credea anterior. Având în vedere impactul lor semnificativ asupra vieții individuale, familiale și sociale, precum și povara lor economică grea cauzată de un tratament necorespunzător sau non-medical, importanța sănătății publice a bolilor de piele este subapreciată", a spus autorul principal al studiului publicat în Jurnalul Academiei Europene de Dermatologie și Venereologie, Dr. Alexander Zink, de la Universitatea Tehnică din München.

„Sunt necesare campanii de informare și conștientizare pentru a aborda mai bine această problemă neglijată și pentru a reduce povara globală a bolilor de piele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel