Bolile pulmonare la care predispune poluarea

poluare
EXCLUSIV
Medicul pneumolog Florin Mihălțan a subliniat, într-o dezbatere a DC Media Group, gravitatea efectelor poluării asupra organismului uman. 

Medicul specialist în Pneumologie Florin Mihălțan a pledat de foarte multe ori, cu varii ocazii, pentru adoptarea de măsuri nepoluante pentru sănătatea oamenilor. ”Am arătat impactul, în special al particulelor diesel asupra plămânului. Inhalarea acestor particule alături de pulberile care circulă induc o multitudine de boli începând de la cancer pulmonar până la agravări ale astmului bronșic, ale bronșitei, ale emfizemului”, a explicat specialistul într-o dezbatere online organizată de DC Media Group.

În pledoaria sa, arată medicul pneumolog, a insistat pe luarea unor măsuri care stau la îndemână și despre care, spune el, ”nu le aplicăm într-o strategie coerentă”. A și exemplificat: mașinile pe care le-a văzut după ora 18.00, în apropierea pădurilor, despre care e sigur că ”nu transportă arbuști tăiați legal”. ”Este un trafic inimaginabil în anumite zone care continuă și pe care am impresia că această perioadă de absență a controalelor datorită unor rigori impuse de lege le-a încurajat să meargă într-un sens în care nu ne-am dorit”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel