Bolile salvatorilor de pe Ambulanță: stres și probleme de sănătate mentală

Cadru medical
Salvatorii de pe ambulanțele din Anglia acuză niveluri ridicate de stres. Aceștia suferă și de probleme de sănătate mentală.

Boli, ambulanță. Angajaţii de pe ambulanţă suferă de niveluri ridicate de stres, pe fondul unor obiective nerealiste şi a sarcinilor de muncă excesive, potrivit unui nou studiu. Un sondaj realizat în rândul a 550 de membri ai sindicatului britanic Unite a constatat că peste jumătate sufereau de anxietate, în timp ce mulţi au afirmat că se simt deprimaţi, au stări de iritabilitate sau se simt traumatizaţi de munca lor. Studiul, publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, arată că mulţi angajaţi de pe ambulanţă s-au plâns de orele târzii la care pleacă de la muncă sau de lipsa unui program de lucru flexibil.

O treime dintre cei intervievaţi au declarat că au fost diagnosticaţi cu o problemă de sănătate mintală. "Faptul că personalul de pe ambulanţe, aflat în prima linie, care salvează zilnic vieţi, suferă de un nivel atât de grav de stres şi de probleme de sănătate mintală este intolerabil şi nesustenabil. Este timpul ca noi să avem grijă de cei care îi îngrijesc pe alţii", a declarat Debbie Wilkinson, reprezentată a sindicatului Unite, potrivit Agerpres.

Un alt studiu a indicat o creştere accentuată a numărului tinerelor femei îngrijorate de sănătatea lor mintală, în parte din cauza sexismului şi a grijilor legate de bani. Un sondaj realizat de Young Women's Trust în rândul a 2.000 de tinere femei a constatat că două treimi dintre acestea consideră sexismul ca fiind o problemă majoră, cu impact asupra sănătăţii lor mintale. "Ceea ce este adesea văzut drept o lipsă a încrederii în rândul tinerelor femei este de fapt o criză a sănătăţii mintale a acestora cauzate de o societate sexistă", a declarat directorul executiv al Young Women's Trust, Sophie Walker. "Acest lucru le afectează profund viaţa şi libertatea economică", a avertizat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel