Bradikinina, surpriza dintr-un studiu COVID. Descoperire de ultimă oră
10 sep 2020 / 20:36
Un studiu american, realizat pe circa 40.000 de gene ale bolnavilor de COVID-19, a scos la iveală un nou element care ar juca un rol important în găsirea unei soluții în lupta împotriva coronavirusului.
de  Florina Pop
Flacoane   FOTO: pixabay

La ediția de joi, 10 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate, realizatorul acesteia, academicianul Irinel Popescu a vorbit despre un studiu al cercetătorilor din Tennessee, SUA, care în urma analizei a mii de gene ar fi găsit un nou element care ar înclina balanța în lupta împotriva COVID-19.

”Cercetătorii din Tennessee au plecat de la analiza a 40.000 de gene făcute de un super-computer la pacienții infectați și a ajuns la concluzia că un rol important în patologia bolii îl are bradekinina. Se speră că odată cu această descoperire, intervențiile terapeutice centrate în special pe acest nou venit în tabloul patogenic al bolii vor crește rata de succes”, afirmă academicianul.

Bradikinina este un polipeptid alcătuit din 9 aminoacizi și un vasodilatator puternic, cu rol în contracția musculară, arată dictio.ro.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?