Britanicii, interesați de vaccinul pentru coronavirus și COVID-19 inventat la Timișoara

Vaccinarea
În timp ce statul român tace mâlc și ignoră vaccinul pentru coronavirus și COVID-19 creat la Timișoara, britanicii se oferă să facă schimb de experiență. Ambasadorul britanic la București și-a arătat public disponibilitatea. 

Ambasadorul britanic Andrew Noble a discutat telefonic cu prof. Dr. Virgil Păunescu, director al Centrului pentru terapii genice și celulare în tratamentul cancerului - OncoGen, care dezvoltă candidatul vaccinului „OncoGen" pentru combaterea #coronavirus. Într-un mesaj postat pe pagina Ambasadei Marii Britanii la București, ambasadorul a făcut următoarea declarație:

„Știm că ruta drumul către vaccin împotriva # COVID19 prezintă multe provocări și trebuie să fie un efort de colaborare urgentă care implică guvernele, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din întreaga lume. Având în vedere acest lucru, guvernul britanic a angajat 388 de milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste și tratamente, iar la 4 mai a co-găzduit Conferința de pledare globală pentru coronavirus, la care 6,5 miliarde de lire sterline au fost gajate de guvernele din întreaga lume.

Am apreciat oportunitatea de a-l auzi pe profesorul Păunescu discutând despre evoluția procesului său și vom ajuta cu bucurie echipa sa să intre în contact cu cercetătorii britanici de vaccinuri, pentru ca ei și echipa sa să poată discuta și să-și împărtășească cercetările.

România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin candidat, care va contribui la cunoștințele noastre în creștere legate de acest virus. Finanțarea corespunzătoare a cercetării pentru vaccinuri și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice este singura cale sigură de a învinge acest virus. "
#UnitedAgainstCoronavirus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel