Bronșiolita, dr Mihai Craiu despre ce greșeli faci când o tratezi

Bronșiolita
Bronșiolita este una din afecțiunile frecvente iarna, însă e necesară opinia unui medic pentru tratament. Medicul Mihai Craiu vorbește despre noul protocol privind această afecțiune.

Chiar dacă toamna asta a fost mai caldă decât în mod obișnuit, iarna nu dispare, iar vremea rece face, ca în fiecare an, „victime”. Bronșiolita acută este una din afecțiunile frecvente, în special la copii, iar medicul Mihai Craiu a postat pe pagina sa de Facebook, câteva sfaturi pentru tratarea acestei afecțiuni. De asemenea, atrage atenția asupra utilizării antibioticelor și a unor terapii pe care doar medicul le stabilește, conform unui nou protocol.

„Vremea rece vine si cazurile de bronșiolită acută vor fi diagnosticate din ce în ce mai des. Corect sau incorect.

Dar cu siguranță cei mai mulți pacienți spitalizați, cu acest diagnostic, vor primi un tratament ce reflectă prejudecătile noastre românești individuale și nu recomandările ghidurilor și protocoalelor (nici măcar protocoalele românești nu sunt respectate in România, în aceste cazuri de spitalizare pentru bronșiolită, decât in puține locuri).

Ce merită de reținut din acest nou protocol de bronșiolită?
1. Nu se administrează antibiotice de rutină (si protocolul românesc face o listă cu potențialele excepții de la regula NU ANTIBIOTICE!)
2. Nu se da adrenalina inhalatorie in formele ușoare și categoric NU LA DOMICILIU!
3. Nu se administrează corticosteroizi pe cale nebulizată (categoric nu dexametazonă. Anomalia tipic românească nici nu este menționată pe undeva, prin vreun colț de pagină. Este doar o invenție locală!).

MESAJ DE LUAT ACASA - Aerosoli doar la spital sau la cabinet, antibiotice NUNUNU iar adrenalina doar in f rare fazuri, care sunt extrem de grave, la spital/cabinet medic de familie.

 corticosteroizi pe cale nebulizată (categoric nu dexametazonă. Anomalia tipic românească nici nu este menționată pe undeva, prin vreun colț de pagină. Este doar o invenție locală!).

MESAJ DE LUAT ACASA - Aerosoli doar la spital sau la cabinet, antibiotice NUNUNU iar adrenalina doar in f rare fazuri, care sunt extrem de grave, la spital/cabinet medic de familie”, este ceea ce a scris medicul pe pagina sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel