Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bucureştiul serbează Ziua internațională a inimii prin mișcare
28 sep 2019 / 12:52
Pe 29 septembrie, Bucureștiul sărbătorește Ziua internatională a inimii prin Mişcare pentru Sănătate în parcul Herăstrău.
de  Georgiana Ioniță

Alături de Societatea Romana de Cardiologie şi Forumului Naţional de Prevenţie, cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal, prin deschiderea Primăriei Generale a Capitalei şi a Primăriei S1 pentru alocarea spaţiului de desfăşurare, re-lansăm, în Capitala României, programul PROMENADA INIMILOR 2019, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii (29 septembrie), notează Agerpres. 

Lansarea traseului va avea loc în data de 29 septembrie 2019, începând cu ora 10, Parcul Herăstrău prin organizarea unei plimbări / cros lejer in grup, la care sunt invitaţi toţi locuitorii oraşului Bucureşti să participe.

"Fiţi activi ! 30 de minute de exerciţiu moderat efectuate zilnic, 5 zile pe săptămână vor determina scăderea presiunii arteriale. Este ideal orice tip de activitate care vă încălzeşte şi duce la creşterea frecvenţei respiraţiei." - Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"De Ziua Mondială a Inimii, faceţi cadou inimii dumneavoastre un stil de viaţă sănătos! Renunţaţi la fumat şi consumaţi alcool cu moderaţie! Renunţaţi la abuzul de sare, zahăr şi grăsimi! Consumaţi cu precădere legume şi fructe proaspete! Faceţi mişcare în fiecare zi!" - Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti.

Anul trecut evenimentul a reunit peste 250 de participanţi de toate vârstele - de la copii din primele clase, vârstnici, precum şi numeroase personalităţi ale vieţii sportive, culturale şi ştiinţifice din România.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?