Bulimia. Simptome extreme care pot duce la deces

Bulimia este o boală gravă care presupune consumul de cantități excesive de alimente, urmată de purjare (scăparea de alimente prin vărsături auto-induse sau prin alte mijloace). Simptomele bulimiei trec adesea neobservate, deoarece persoanele cu această tulburare își ascund comportamentul și, de obicei, mențin greutatea medie a corpului.

Dacă este lăsată netratată, bulimia poate duce la deces. Pentru cele mai bune rezultate, căutați îndrumări medicale dacă dumneavoastră sau persoana iubită prezintă semne de bulimie, notează revista Livestrong.
Iată care sunt cele mai grave simptome ale bulimiei.

Greață sau crampe la stomac

Electroliții, cum ar fi sodiu, calciu și potasiu, sunt minerale importante în organism care au o sarcină electrică. Pierderea excesivă de lichide, cauzată de vărsături, abuz laxativ sau diuretice, poate provoca dezechilibre electrolitice la persoanele cu bulimie. Conform Centrului Național de Informații despre Sănătate Mintală (NMHIC), aceste dezechilibre pot duce la deces. Grețurile și crampele stomacale sunt simptome comune ale dezechilibrului electrolitului. În cele mai grave cazuri, greața indică insuficiență cardiacă - o altă cauză potențială de deces asociată cu bulimia. Din păcate, persoanele cu bulimie se confruntă frecvent cu greață și crampe stomacale pe parcursul bolii, ca efecte secundare ale comportamentelor, cum ar fi abuzul laxativ și vomei. Dacă greața sau crampele stomacale apar brusc, persistă sau se agravează, trebuie solicitată asistență medicală urgentă.

Setea

Deshidratarea severă poate provoca dezechilibre chimice și poate duce la deces. Potrivit Clinicii Mayo, setea extremă este un simptom comun al deshidratării care pune în pericol viața.

Amețeli sau confuzie

Ameţelile și confuzia sunt simptome suplimentare ale deshidratării severe și ale dezechilibrului electrolitului. Acest lucru poate rezulta din abuz laxativ sau diuretic, vărsături sau ca urmare a exercițiilor fizice excesive, deoarece electroliții se pierd prin transpirație. Persoanele cu bulimie care participă la toate aceste comportamente simultan sau în mod regulat, prezintă un risc crescut pentru dezechilibrul și deshidratarea electroliților care pot pune viața în pericol.

Bătăi rapide ale inimii și respirație îngreunată

Bătăile rapide ale inimii și respirația îngreunată (dispnee) sunt semne ale insuficienței cardiace. Conform NMHIC, insuficiența cardiacă este o consecință potențială a dezechilibrelor chimice cauzate de bulimie. Aceste simptome pot apărea brusc și pun viaţa în pericol. Persoanele cu bulimie de lungă durată sau severă sunt cele mai predispuse la insuficiență cardiacă și deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel