Bunătatea, ce impact are asupra sănătății; cercetătorii americani vor să afle

Bunătatea este subiectul care a atras atenția cercetătorilor americani, care au decis să studieze gesturile de bunătate din punct de vedere psihologic, biologic, social, economic și cultural. Se știe că gesturile de bunătate au un impact benefic asupra sănătății fizice. 

Gesturile mici cotidiene de bunătate, precum ajutarea unui coleg de serviciu, grija faţă de un vecin în vârstă sau permiterea trecerii unei maşini într-un ambuteiaj, vor fi studiate ştiinţific de Universitatea California din Los Angeles (UCLA), care a lansat oficial, miercuri, Institutul pentru Bunătate, arată surse citate de agerpres.ro.

Acest institut ''va adopta o abordare interdisciplinară pentru înţelegerea bunătăţii, prin evoluţie, biologie, psihologie, economie, cultură şi sociologie'', a explicat universitatea americană într-un comunicat.

''Institutul de Bunătate Bedari al UCLA încearcă să fie un antidot al contextului politic global actual, al violenţei şi al tensiunilor'', a afirmat Darnell Hunt, decanul departamentului de ştiinţe sociale din cadrul prestigioasei universităţi californiene în care va funcţiona acest institut.

''Viziunea noastră este că trăim cu toţii într-o lume în care umanitatea descoperă şi pune în aplicare bunătatea care se află în fiecare dintre noi'', a spus Matthew Harris, cofondator al institutului.

''Va fi nevoie de numeroase cercetări pentru a înţelege de ce bunătatea poate fi atât de rară în lumea modernă'', a adăugat Matthew Harris.

Studiile ştiinţifice au demonstrat că actele de bunătate au un impact pozitiv asupra sănătăţii fizice şi psihice a autorilor lor şi că pot fi ''contagioase'' pentru cei care sunt martori la acestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel