Cafea decofeinizată, efecte secundare periculoase. Avertismentul unui medic CELEBRU

Cafeaua decofeinizată conține produse chimice periculoase pentru sănătate.

William Li, medic, preşedinte şi director medical la Fundaţia Angiogenesis, atrage atenția asupra cafelei fără cofeină, despre care spune că poate fi la fel de nocivă pentru sănătate ca cea cofeinizată, scrie eatthis.com.

Boabele de cafea conţin în mod natural cofeină, modul prin care a fost îndepărtată fiind dificil, în urma unui proces industrial.   

"Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi" a explicat William Li.

Aceste produse chimice pot pune în pericol sănătatea. Spre exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor. Medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gâtul şi afectează sistemul nervos.

"Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central", a confirmat medicul AVA Williams.

Produsele chimice folosite pentru cafeaua decofeinizată pot afecta sistemul nervos, provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer.  

Deși putem crede că o cafea decofeinizată nu conține cofeină, William li contrzice această teorie. Cafea decofeinizată conţine întotdeauna 5% cafeină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel