Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cafeaua, la ce oră ar trebui să o bei pentru cel mai bun efect
27 mai, 10:28
Pentru mulți dintre noi, cafeaua este soluția ideală atunci când nu ne simțim fără energie.
de  Georgiana Ioniță

Potrivit cercetătorilor de la  Harvard Medical School, cofeina - care se găsește în cafea, ceai și cacao - poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și ne poate face creierul  mai alert și mai receptiv.

 

De asemenea, cofeina crește pulsul, ceea ce îți poate oferi o rezistență fizică mai mult timp.

Dar, avertizează autorii studiului, aceste efecte s-ar putea să nu fie văzute la băuturii înrăiți, ale căror organisme ar fi putut să-și creeze toleranța la această substanță.

De asemenea, aceștia avertizează că persoanele care nu cred că obțin suficient un impuls energetic din doza zilnică de cafea pot crește treptat aportul și pot deveni dependente de cofeină, ceea ce va afecta sănătatea generală fără a aduce beneficii.

Cu toate acestea, pentru persoanele cărora o ceașcă de cafea este doar o soluție ocazională pentru lipsa de energie de după-amiază, cercetările au stabilit de fapt în ce moment al zilei ar trebui să se bea cafeaua pentru cel mai bun efect.

Răspunsul? Ar trebui să bem ceașca de cafea la 10:30 dimineața - sau între orele 9:30 și 11:30 - când nivelul de cortizol, hormonul care ajută la reglarea metabolismului, estela maxim.

Acest lucru ar putea maximiza efectul pe care îl are cofeina asupra corpului, sugerează studiul.

 

Studiul complet aici.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?