Camera smartphone-ului va putea detecta infecția cu virusuri: cum funcționează

Știrile zilei
O echipă de cercetători de la Brigham and Women's Hospital, Harvard Medical School, a dezvoltat o modalitate de a utiliza o cameră smartphone pentru a testa infecțiile virale.

În lucrarea lor publicată în revista Science Advances, grupul descrie sistemul care implică, de asemenea, utilizarea unui dispozitiv cu microcip catalitic extern și a unui sistem de smartphone care utilizează un algoritm de învățare profundă.
În acest nou efort, echipa din Massachusetts a dezvoltat un sistem bazat pe smartphone-uri care poate fi utilizat de persoanele care nu sunt cadre medicale, pentru a testa o varietate de infecții virale.

Sistemul este alcătuit dintr-un smartphone, un dispozitiv cu microcip catalitic extern și software. Probele de lichid corporal sunt plasate într-un canal de pe dispozitivul cu microcip catalitic, care este apoi udat cu o cantitate mică de peroxid de hidrogen. Reacția rezultată duce la formarea de bule. Bulele se dezvoltă în modele unice, bazate în parte pe viruși din proba de lichid. Utilizatorul își îndreaptă camera smartphone-ului către eșantionul care clocotește și lansează algoritmul de învățare profundă care a fost deja instruit pentru a identifica tiparele și a recunoaște astfel prezența virușilor. Întregul proces durează aproximativ 50 de minute. Cercetătorii și-au învățat până acum sistemul să recunoască doar trei viruși, Zika și hepatita B și C. Dar testarea arată că sistemul este corect în proporție de 99%.

Ei arată că sistemul lor este mai portabil și mai rentabil decât alte soluții în lucru.
Cercetătorii sugerează că sistemul lor ar putea fi rapid instruit pentru a recunoaște noi viruși dacă apare nevoia, iar dispozitivul cu microcip catalitic ar putea fi trimis în puncte fierbinți în viitor. O astfel de tehnologie, sugerează cercetătorii, ar putea ajuta la stoparea viitoarelor pandemii dacă ar fi utilizate pe scară largă. Cercetătorii observă, de asemenea, că sistemul ar putea fi imediat util în zonele predispuse la infecții care nu au laboratoare de testare, cum ar fi țările din lumea a treia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel