Campanie vaccinare COVID: 204.000 români imunizați. Ce REACȚII adverse s-au raportat

Vaccinare. Foto: Pixabay
Duminică, 17 ianuarie, au fost vaccinați împotriva infecției COVID circa 8.800 de români.

Reprezentanții Comitetuui privind vaccinare împotriva COVID au anunțat duminică seara, 17 ianuarie, că puțin peste 200.000 de români s-au imunizat de la debutul campaniei naționale.

”Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 17 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 8.095 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel;
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 204.185 persoane vaccinate, din care 875 persoane vaccinate cu rapel;
3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 52 reacții comune și minore, din care: 9 reacții de tip local; 43 reacții generale.
4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 764 reacții comune și minore, din care: 288 reacții de tip local cu durere la locul injectării; 476 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Menționăm că 3 reacții sunt în curs de investigare”, se arată în informarea oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel