Campanie vaccinare COVID: circa 250.000 de seringi și 1000.000 de ace, aduse din Qatar cu o aeronavă Spartan

Avion Spartan. Foto: MApN
Circa 250.000 de seringi și 100.000 de ace au fost aduse sâmbătă, 16 ianuarie, din Qatar cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale precizează că sâmbătă, 16 ianuarie, au fost aduse din Qatar circa 250.000 de seringi şi 100.000 de ace pentru campania națioanlă de vaccinare împotriva infecției COVID.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a executat sâmbătă un zbor pentru aducerea, în România, a unor materiale sanitare din Qatar necesare campaniei de vaccinare, constând în aproximativ 250.000 de seringi şi 100.000 de ace. Materialele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19", se arată într-un comunicat, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel