Campanie: vaccinarea gratuită împotriva HPV a început

Vaccinul contra HPV
Campania gratuită de vaccinare împotriva virusului HPV a început. Sunt vizate fetele cu vârsta înter 11 și 14 ani, dar și cele care au depășit această vârstă se pot vaccina la cerere.

A început campania de vaccinare gratuită împotriva virusului HPV. Vaccinarea se face la cabinetul medicilor de familie, pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, care au solicitat în anii 2018 și 2019 vaccinarea la medicii de familie.

De asemenea, fetele care au trecut de această vârstă se pot vaccina dacă au solicitat acest serviciu medicilor, potrivit unei informări făcute publice de către Direcția de Asistență Socială Pantelimon.

Vaccinul HPV previne cancerul de col uterin, o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă. Studiile arată că boala reprezintă a doua cauză de cancer la femeile sub 45 de ani din întreaga lume.
Cea mai frecventă cauză a acestei boli este infecția cu virusul Papiloma Uman Virus (HPV). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel