Canabisul medicinal, efectele asupra somnului celor care suferă de dureri cronice

Canabidiolul are efecte benefice în afecțiuni neurologice
Canabisul medicinal s-ar putea să nu ușureze problemele de somn la cei cu dureri cronice pe termen lung deoarece utilizarea frecventă ar putea crește toleranța, susține un studiu preliminar.

Canabisul medicinal. Cercetătorii au analizat impactul canabisului medicinal asupra problemelor de somn cu care se confruntă persoanele care au peste 50 de ani și care suferă de dureri cronice de cel puțin un an. La 128 de participanți le-a fost evaluată calitatea somnului și intensitatea durerii. 66 dintre ei au folosit canabis medicinal pentru a-și gestiona problemele de somn, 62 nu. Concluziile: 1 din 4 (24%) a spus că s-a trezit întotdeauna devreme și nu a reușit să mai adoarmă; 1 din 5 (20%) a raportat că îi este greu să adoarmă; și aproximativ 1 din 5 (27%) a spus că s-a trezit în timpul nopții, potrivit medicalxpress.

Utilizatorii de canabis medicinal au folosit medicamentul timp de 4 ani, consumând aproximativ 31 g pe lună. Majoritatea (69%) au fumat-o. Oamenii de știință au asociat utilizarea frecventă a canabisului medicinal cu dificultăți mai mari de a adormi și trezirea mai frecventă în timpul nopții. "Acest lucru poate semnala dezvoltarea toleranței", sugerează cercetătorii.

În al doilea studiu, cercetătorii au dorit să afle dacă canabinoizii - compuși activi (THC sau CBD); extract de THC; canabis medicinal; și medicamentele aprobate, care conțin canabis - ar reduce eficient durerea la bolnavii de cancer. Au combinat datele din cinci studii relevante, care au implicat 1.442 de persoane. Concluziile: modificările scorurilor medii ale intensității durerii nu au fost diferite între cei care au luat canabinoizi și cei care au primit placebo. Mai mult decât atât, canabinoizii au fost asociați cu un risc semnificativ mai mare de reacții adverse, cum ar fi somnolența și amețelile. "Această revizuire sistematică oferă dovezi bune că canabinoizii nu au un rol în durerea legată de cancer", susțin oamenii de știință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel