Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canabisul, posibil tratament împotriva noului coronavirus. Cum acționează
22 mai, 21:16
Cercetătorii canadieni susțin că anumite tulpini de canabis care ar putea ajuta la prevenirea sau la tratarea infecțiilor cu coronavirus.
de  Adisa Codruț

Potrivit unui strudiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Lethbridge, cel puțin 13 plante de canabis, care erau bogate în CBD, păreau să afecteze căile ACE2 pe care virusul le folosește pentru a accesa corpul.


„Am fost uimiți la început, apoi am fost cu adevărat fericiți”, a declarat pentru CTV News una dintre cercetătoare, Olga Kovalchuk, potrivit New York Post.


Rezultatele, publicate în jurnalul online Preprints, au indicat că extractele de canabis cu un conținut ridicat de CBD pot ajuta la blocarea proteinelor care formează un fel de „poartă” pentru COVID-19, când intră în celulele gazdă.

Potrivit cercetătorilor,  canabisul ar putea reduce punctele de intrare ale virusului cu până la 70 %.

Deși specialiștii au subliniat că este nevoie de mai multe cercetări, studiul a dat speranța că această plantă, canabisul, dacă se dovedește că modulează enzima, „poate fi o strategie plauzibilă pentru scăderea sensibilității la boli”.

Canabisul ar putea fi chiar utilizat pentru a „dezvolta tratamente preventive ușor de utilizat sub formă de apa de gură și produse de clătire a gâtului”, a sugerat studiul, cu un „potențial de a scădea intrarea virală” prin gură.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?