CANAGLIFLOZINUM - prospect

Foto: Pixabay
CANAGLIFLOZINUM - prospect. Acţiune: Antidiabetic oral; inhibă selectiv transportorul 2 de sodiu-glucoză (SGLT2), cu reducerea reabsorbţiei tubulare de glucoză filtrată şi reducerea pragului renal al glucozei (RTG). 

CANAGLIFLOZINUM - prospect

Denumirea comercială: INVOKANA 

Prezentare: Comprimate filmate 

Indicații: Diabet zaharat de tip 2, la pacienţi > 18 ani, pentru îmbunătăţirea controlului glicemic. Se utilizează ca adjuvant la dietă şi exerciţii fizice, în monoterapie sau în asociere cu alte antidiabetice. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Nu se recomandă la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1, deoarece nu a fost studiat la aceşti pacienţi. Risc de apariţie de cazuri grave de cetoacidoză diabetică; pacienţii trebuie informaţi despre semnele şi simptomele acesteia: ameţeală, vărsături, pierderea apetitului, dureri abdominale, sete intensă, dispnee, stare de confuzie, oboseală, somnolenţă; la apariţia cetoacidozei se întrerupe adm. de inhibitor SGLT2. Nu trebuie utilizat pentru tratamentul cetoacidozei diabetice, deoarece nu este eficient. Pe parcursul tratamentului trebuie monitorizată atent funcţia renală. 

Reacții adverse: Foarte frecvente: hipoglicemie, în contextul utilizării în asociere cu insulina sau o sulfoniluree, candidoză vulvovaginală. Frecvente: poliurie, polakiurie, infecţii ale căilor urinare, balanită, balanopostită, constipaţie, sete, greaţă, dislipidemie, creşterea hematocritului. Mai puţin frecvente: hipotensiune areterială, hipotensune arterială ortostatică, ameţeli posturale, sincopă, deshidratare, erupţie cutanată tranzitorie, urticarie, creşterea valorilor serice ale creatininei, ureei, potasiului, fosfatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel