Cancer anal, rata mortalității s-a dublat în SUA

Virusul HPV
Conform datelor recente, ratele de incidență pentru cancerul anal au înregistrat o creștere accentuată în Statele Unite, iar ratele mortalității pentru această formă de cancer s-au dublat.  

Mortalitatea prin cancer anal este în creștere în S.U.A.

Papillomavirusul uman (HPV) este poate cea mai frecventă infecție transmisă sexual.

Deși de obicei nu are un impact semnificativ asupra sănătății pe termen lung, poate uneori duce la rezultate mai grave.

HPV este un factor de risc de top pentru cancerul de col uterin, cancer oral și anal. Cu toate acestea, un studiu recent a descoperit că mai mult de 70% dintre adulții din Statele Unite nu știu aceste riscuri, notează Medical News Today. 

Acest fapt este deosebit de îngrijorător, având în vedere dezvăluirile și mai recente cu privire la incidența și rata mortalității cancerului anal în S.U.A., după cum se raportează într-un nou document de studiu în Jurnalul National Cancer InstituteTrusted Source.

Studiul - de la Universitatea din Texas Health Science Center din Houston - a analizat tendințele ratelor de incidență ale SUA pentru carcinomul cu celule scuamoase ale anusului, cauzate de obicei de HPV, pe o perioadă de aproximativ 15 ani.

„Se referă la faptul că peste 75% dintre adulții din SUA nu știu că HPV provoacă acest cancer prevenibil. Campaniile educaționale sunt necesare pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la creșterea ratelor de cancer anal și importanța imunizării", spune autorul principal al studiului Ashish Deshmukh, Ph. D.

Statistici îngrijorătoare

Cercetătorii au accesat setul de date privind Statisticile Cancerului din SUA pentru a analiza tendințele naționale ale incidenței și ratelor mortalității cancerului anal în 2001-2015 și, respectiv, 2001-2016. Descoperirile lor nu erau încurajatoare.

În aceste perioade, echipa a identificat 68.809 de cazuri de cancer anal și 12.111 de decese la acesta.

Analiza datelor a scos la iveală faptul că în 2001-2016, diagnosticul de cancer anal și ratele mortalității prin cancer anal sunt mai mult decât dublate pentru adulții cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani. De fapt, rata mortalității pentru această formă de cancer a crescut cu 3,1% pe an.

Ratele de incidență au crescut cu aproape 3% pe an. Împreună, aceste date sugerează că poate fi una dintre cele mai mari creșteri ale incidenței și mortalității cancerului anal.

Când anchetatorii au analizat datele împărțite în funcție de rasa și etnia oamenilor, precum și sexul biologic și grupa de vârstă, au observat că riscul de cancer anal a crescut de cinci ori în rândul bărbaților negri născuți de la mijlocul anilor '80, în comparație cu cei născuți. în jurul anului 1946. Pentru bărbații și femeile albe născute după 1960, riscul s-a dublat.

"Avand in vedere perceptia istorica rarității cancerului anal, acesta este adesea neglijat", spune Deshmukh

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel