Cancer de ficat sau esofag: o proteină responsabilă, descoperită
29 iun 2020 / 19:00
Proteina care duce la formarea cancerului de esofag sau ficat a fost identificată de către cercetători. Descoperirea dă posibilitatea unor noi tratamente ale acestor forme de cancer.
de  Angela Sabău
Celule

Cancerele apar atunci când codul genetic al celulelor normale este modificat, provocând o creștere excesivă. Cercetătorii de la Cancer Science Institute of Singapore (CSI Singapore) de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) au descoperit o proteină care conduce la creșterea cancerelor esofagului sau a ficatului prin modificarea codului genetic într-un mod inedit.

Proteina 3 asociată morții (DAP3), reprimă un proces numit edenție ARN adenozin-in-inosină (A-la-I) care corectează în mod normal codul genetic pentru a se asigura că genele sunt exprimate corect.

Prin inhibarea prin modificare a ARN, DAP3 acționează ca un oncogen - o genă care are potențialul de a provoca cancer. Această descoperire oferă potențialul de a dezvolta noi medicamente care vizează DAP3 pentru tratamentul cancerului.
Studiul a fost condus de profesorul asistent Polly Chen, investigator principal la CSI Singapore, iar rezultatele au fost publicate în revista științifică Science Advances la 17 iunie 2020.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?