Cancer la ficat, soluție pentru efectele secundare și prelungirea imunoterapiei

Ficat
Cercetătorii au descoperit o metodă de a reduce efectele secundare pe care le are imunoterapia și pentru a prelungi tratamentul la unii pacienți cu carcinom hepatocelular, cea mai comună formă de cancer la ficat.

Un studiu al cercetătorilor de la Centrul de Cancer MD Anderson de la Universitatea din Texas  a descoperit o nouă cale celulară legată de cancer, care poate fi benefică în reducerea efectelor secundare și în prelungirea duratei imunoterapiei la unii pacienți cu carcinom hepatocelular, cea mai comună formă de cancer la ficat.

Cercetătorii au analizat o cale celulară care se declanșează atunci când o proteină cunoscută sub numele de interleukină-6 (IL-6) activează o enzimă numită Janus kinaza 1 (JAK1) și potențialul pentru anticorpii anti-IL-6 și imunoglobulină anti-Tim-3, în potențarea imunoterapiei. Rezultatele studiului au fost publicate în ediția online din 15 iulie a Journal of Clinical Investigation.

Calea IL-6 / JAK1 este adesea observată în tumori și poate juca un rol în evitarea cancerului prin reglarea unei funcții celulare cruciale în PD-L1, un tip de proteină cunoscută pentru suprimarea sistemului imunitar.

„Rezultatele noastre au demonstrat că anticorpii anti-IL-6, combinați cu anticorpii anti-Tim-3, au stimulat efectele „ucigașe” ale celulelor T în modelele de șoareci", a declarat Li-Chuan Chan, un membru postdoctoral în cadrul Departmentului de Oncologie Moleculară și Celulară. "Am identificat un mecanism care reglează inițierea glicozilării PD-L1, sugerând că o combinație de anti-IL-6 și anti-Tim-3 ca o strategie terapeutică eficientă."

Probe tumorale comune

Cercetătorii au analizat corelația dintre expresia IL-6 și PD-L1 în probele tumorale de la 183 de pacienți cu probleme ale ficatului și au descoperit că pacienții cu expresie ridicată a IL-6 au avut, de asemenea, o expresie crescută a PD-L1.

Studiile anterioare realizate la MD Anderson au demonstrat că nivelurile ridicate de IL-6 sunt asociate cu un prognostic mai slab la pacienții cu cancer la ficat. Noile descoperiri ale echipei au sugerat că IL-6 este „semnificativ din punct de vedere fiziologic și relevant din punct de vedere clinic” pentru exprimarea PD-L1 în cancerul hepatic.

„De asemenea, am constatat că tiparul IL-6 / JAK1 a contribuit la fosforilarea PD-L1, care părea a fi conducătorul dominant în evitarea cancerului, la un model de șoarece cu cancer la ficat", a spus Chan. "Împreună, aceste constatări pot oferi un mecanism potențial privind modul în care JAK1 activat se translochează în alte compartimente celulare și justifică investigații suplimentare în viitor".

Studiul a indicat, de asemenea, un beneficiu potențial pentru diminuarea efectelor secundare ale imunoterapiei, care uneori pot scurta perioada de timp în care pacienții pot rămâne în tratament. S-a arătat că inhibitorii imunitari de control stimulează producerea de ser de IL-6, care poate provoca artrita, boala Crohn și o dermatită psoriaziformă.

„Prin urmare, blocarea căii IL-6 poate rezolva aceste efecte secundare și poate extindere durata imunoterapiei”, a spus Chan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel