Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cancer ovarian: conferință la Institutul Oncologic din Cluj, transmisă live
07 mai 2019 / 19:24
Cancerul ovarian este tema unei conferințe organizate la Cluj de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.
de  Florina Pop
Cancer de sân   FOTO: pexels.com

O conferință despre cancerul ovarian va avea loc miercuri, 8 mai, de Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian, la Cluj-Napoca. Manifestarea va începe la ora 10.00, în amfiteatrul "Dr. I. Chiricuță" din cadrul Institutul Oncologic Cluj-Napoca (IOCN), și va fi transmisă live pe Facebook – AICI.

Manifestarea, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, are scopul de a găsi soluții de a îmbunătăți viața pacientelor deja diagnosticate, dar și de a conștientiza ce înseamnă această boală care, diagnosticată în stadii incipiente, mai poate fi ținută sub control.

La conferință vor vorbi: profesorul Achimaş-Cadariu Patriciu, directorul medical al IOCN, asistentul universitar Cătălin Vlad, manager IOCN, Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, dar și paciente care suferă de cancer ovarian. La eveniment pot lua parte și medici, paciente, aparținători.

Tot de la ora 10.00 vor debuta o serie de ateliere de pictură ceramică, decupaj și make-up, gândite special pentru pacientele cu cancer ovarian. Acestea se vor desfășura până în jurul orei 14.00.

O astfel de conferință se organizează pentru prima dată în afara Capitalei.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?