Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cancer pulmonar, tip rar: o posibilă terapie testată de japonezi
22 iun, 18:47
Cercetătorii susțin că tratarea unui tip rar de cancer pulmonar s-ar putea îmbunătăți prin iradiere cu infraroșu și un compus care vizează cancerul. 
de  Florina Pop
Boli pulmonare

Mezoteliomul pleural malign (MPM) constituie un tip rar de cancer care afectează mucoasa pulmonară și care ar beneficia de un tratament îmbunătățit prin iradiere cu infraroșu (fotoimunoterapie) și un anume compus, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Nagoya, Japonia. Acel compus e alcătuit dintr-un anticorp, care vizează o structură specifică asupra celulelor canceroase, arată un comunicat al universității citate. Când lumina strălucitoare în infraroșu este reflectată pe partea corpului afectată de cancer, compusul se prinde pe membranele celulelor canceroase, ceea ce duce la ruperea acută a celulelor și moartea tumorii.

”Plămânii și cavitatea toracică conțin o cantitate mare de aer și, prin urmare, sunt foarte buni pentru a transmite eficient lumina aproape infraroșu. (…) NIR-PIT este o opțiune sigură de fototerapie care poate viza o regiune de interes. (...) Astfel, am crezut că NIR-PIT ar putea fi un strategie eficientă pentru controlul MPM localizat”, mai susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?