Cancer, un nou tip de celulă a sistemului imunitar care l-ar distruge. Descoperire întâmplătoare

Cancer
Cercetătorii britanici au dat întâmplător peste un nou tip de celulă a sistemului imunitar care distruge mai multe tipuri de cancer.

Cancer, celulă. Cercetători de la Universitatea Cardiff, Marea Britanie, căutau celule imunitare care ar putea lupta împotriva bacteriilor când au descoperit un tip complet nou de celulă T. Ce avea deosebit aceasta este un receptor care nu a mai fost zărit și care distruge majoritatea celulele canceroase, notează digi24.ro.

”Această celulă imunitară ar putea fi destul de rară sau s-ar putea ca mulți oameni să aibă acest receptor, dar din anumite motive, nu este activată”, susține Andrew Sewell de la Facultatea de Medicină a Universității Cardiff, autor principal al studiului, specialist în celule T.

Analizele au demonstrat că noua celulă ar distruge mai multe tipuri de cancer: pulmonar, al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarului, rinichilor și colului uterin. Testele de laborator de până acum sunt încurajatoare, însă nu s-au făcut pe oameni. Acestea ar începe la sfârșitul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel