Cancerul de sân: mersul pe jos ar putea reduce riscul?

Cercetătorii au analizat dacă există vreo legătură între scăderea riscului de a face cancer de sân și mersul pe jos. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că mersul pe jos nu este doar o formă excelentă de exerciții fizice care vă ajută să vă mențineți inima sănătoasă, dar ar putea reduce riscul de a face cancer de sân. 

Un studiu publicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, a constatat că femeile care au mers șapte ore pe săptămână - o oră pe zi în medie - au o șansă mai mică cu 14% de a face cancer la sân, în comparație cu femeile care au mers trei ore pe săptămână, sau mai puțin, notează health.harvard.edu.

Beneficiul a fost observat chiar și la femeile care au un risc mai mare de cancer la sân, inclusiv la cele care erau supraponderale sau care luau terapie hormonală. Nu este clar cum ajută mersul, dar experții speculează că activitatea fizică ar putea ajuta la menținerea nivelului de estrogen și insulină al organismului. Acești hormoni, ambii pot alimenta cancerul de sân, deci reglarea lor mai eficientă poate reduce riscul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel