Când ai voie să NU porți mască de protecție. 7 situații pentru care ai o SCUZĂ

Masca purtată pe strada. Foto: Pexels
Când ai voie să nu porți mască de protecție. 

Sunt șapte situații pentru care nu ești obligat să porți mască. Însă, atenție, medicul de la medicina muncii hotărăște dacă este cazul să nu te protejezi de coronavirus cu o mască. 

1. Suferi de anumite boli (astm, poli pulmonare etc.);

În cazul în care masca îți afectează capacitatea de oxigenare, medicul de la medicina muncii își poate emite o adeverință care să te scutează din a o purta.

2. Te afli singur în birou;

3. Desfășori activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante precum: temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.;

4. Ești prezentator TV sau invitat în emisiune, cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane;

5. Ești vorbitori în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de trei metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă;

6. Faci sport;

7. Fumezi. 

Toate aceste situații în care purtarea măștii nu este obligatorie au fost confirmate de către reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) și ai Eurofin Consult, specialiști în sănătatea și securitatea în muncă (SSM). Ordinul comun al MS și cel al Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 este actul normativ care prevede obligația generală de a purta măști de protecție în orice spațiu public închis, în magazine și alte spații comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar și la locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel