Caniculă, Olanda: 2.964 de victime într-o săptămână

Canicula poate crea probleme de sănătate  FOTO: pixabary
Valul de căldură care s-a abătut în Olanda în săptămână 22 – 28 iulie a dus la decesul a 2.964 de persoane, cu 400 mai mult decât într-o săptămână normală de vară. Pentru prima dată de la debutul măsurătorilor meteo în Olanda s-au înregistrat 40 de grade Celsius, pe 25 iulie.

Valul de căldură, cu temperaturi record, care a lovit recent Europa, a făcut în săptămâna 22 – 28 iulie, în Olanda, cu circa 400 de victime în plus față de cele care ar fi înregistrate într-o săptămână obișnuită de vară, a informat vineri Agenția națională de statistică din Olanda, CBS, citată de Reuters și Agerpres.

În total, 2.964 de persoane și-au pierdut viața în Olanda în săptămâna respectivă, au declarat oficiali ai CBS, cu 15% mai mult decât în timpul unei săptămâni obișnuite de vară.

Temperatură record de 40 de grade

Temperaturile au înregistrat valori record în Europa la sfârșitul lunii iulie și pentru și pentru prima dată de la debutul măsurătorilor, mercurul în termometre a ajuns la 40 de grade Celsius (104 Fahrenheit) în Olanda, pe 25 iulie.

Numărul deceselor din Olanda, cu o populație totală de 17 milioane de locuitori, în acea săptămână a fost comparabil cu rata din timpul a două valuri de căldură din 2006, printre cele mai lungi din țară, au precizat cercetătorii. Circa 300 dintre decesele suplimentare au fost raportate în rândul persoanelor de peste 80 de ani.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în estul Olandei, unde temperaturile au fost mai ridicate și unde valul de căldură a durat mai mult decât în alte părți ale țării.

Acest val de căldură a fost al doilea care a lovit Europa într-o lună, însă specialiștii avertizează că astfel de fenomene meteorologice extreme ar putea deveni mai dese, odată cu încălzirea globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel