Cântăreț cunoscut, la un pas să rămână orb! Medicii i-au dat un diagnostic crunt! „Am fost șocat în momentul ăla”

Mihai Priescu
Mihai Priescu
Mihai Priescu la sală
Mihai Priescu la sală
Mihai Priescu
Mihai Priescu
  • Mihai Priescu
  • Mihai Priescu la sală
  • Mihai Priescu
Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din zona Olteniei a trecut prin momente de coșmar după ce un medic i-a dat o veste teribilă. 

De loc din Târgu Jiu, cântărețul Mihai Priescu a trăit, în urmă cu doar câțiva ani, cel mai mare șoc, după ce un medic i-a dat un diagnostic crunt: hemoragie vitreană. A început de urgență un tratament, dar fără efect.

„Se întâmpla în urma cu 3 ani... Într-o dimineață, când m-am trezit, având draperiile trase la dormitor, era întuneric total. Am dat să mă uit cât e ceasul și din întâmplare, m-am uitat doar cu un ochi (dreptul) și am văzut că am imaginea încețoșată. Au trecut câteva zile și nu observam nicio schimbare în bine. Am hotărât să merg la un doctor oftalmolog, am făcut asta, iar diagnosticul era „hemoragie vitreană”. Asta însemna că la recomandarea medicului, ar fi trebuit să renunț la una din pasiunile mele: sala de forță. Mai mult, îmi spusese că risc să rămân fără vedere. Am fost șocat în momentul ala! Am început tratamentul și după câteva zile bune nu simțeam nicio îmbunătățire a vederii”, ne-a declarat Mihai Priescu.

Speriat de diagnosticul crunt, cântărețul s-a gândit să mai ceară o părere. Mihai Priescu avea să afle că diagnosticul inițial era de fapt greșit. 

„Am hotărât să merg la Craiova la un alt medic, iar ceea ce am aflat acolo, era cu totul diferit. Medicul mi-a spus că am keratoconus de gradul 2 la ochiul drept (deformare a corneei). Am luat drumul țării și am ajuns și la București la două clinici cotate foarte bine, dar diagnosticul era același, keratoconus! Am început un tratament numit „crosslinking” pentru a stopa evoluția bolii. Pentru a rezolva aproape definitiv această problemă, era nevoie de un transplant de cornee. Am ajuns și la renumitul doctor Massimo Busin în Italia, sperând la un tratament mai simplu. După lungi investigații, s-a hotărât să port la ochiul drept o lentilă semidură care ajută foarte mult. Asta până când, sper eu să apară o soluție care să rezolve definitiv această problemă. Nu am primit restricții vis-a-vis de accesul meu în sala de forță, așadar sunt bucuros că primul medic care m-a consultat și îmi dăduse verdictul dur de a „uita” că există sală de forță, s-a înșelat în privința asta”, ne-a mai declarat artistul.

Din păcate, keratoconus este o boală progresivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel