CAPTOPRILUM - prospect

Foto: Pixabay
CAPTOPRILUM - prospect. Acţiune: Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), cu reducerea concentraţiei plasmatice de angiotensină-II. 

CAPTOPRILUM - prospect

Denumirea comercială: CAPTOPRIL 

Prezentare: Comprimate 

Indicații: Hipertensiune arterială; Insuficiență cardiacă congestivă; post-Infarct miocardic acut; nefropatia diabetică cu macroproteinurie la pacienţii cu diabet zaharat de tip 1 (insulinodependent). 

Contraindicații: Hipersensibilitate la captopril. Antecedente alergice după administrarea altor IEC (inhibitori de enzimă de conversie). Sarcină şi alăptare. Stenoza bilaterală de arteră renală sau pe rinichi unic funcţional. Hiperpotasemie. Nu se asociază cu săruri de litiu. 

Atenție!: În caz de asocieri medicamentoase multiple este necesară supravegherea funcţiei renale şi hematopoieza. Pacienţi imunodeprimaţi. Bolnavi dializaţi. Pacienţi trataţi cu diuretice. În Insuficiența renală. Bolnavi cu ateroscleroză cunoscută, cu cardiopatie ischemică şi insuficienţă circulatorie cerebrală. Copii. Vârstnici. Iniţial se adm. medicamentul în doze mici. Prudenţă în cazul asocierii cu: diuretice antialdosteronice, săruri de potasiu, la pacienţii diabetici trataţi cu insulină sau sulfamide antidiabetice, Antiinflamator nesteroidian (AINS), antidepresive triciclice, neuroleptice, medicamente imunosupresoare, glucocorticoizi. 

Reacții adverse: hipotensiune arterială, tuse uscată, obstrucţie nazală, disgeuzie, cefalee, astenie, gastralgii, anorexie, greaţă, dureri abdominale, reacţii alergice (prurit, erupţii cutanate, edem angioneurotic), Insuficiență renală funcţională, proteinurie, hiperpotasemie, neutropenie sau agranulocitoză, anemie aplastică, colagenoze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel