Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caraș-Severin: Două căsuțe de prim ajutor pe caniculă, instalate la Reșița
12 aug, 22:32
Primăria municipiului Reșița, județul Caraș-Severin a montate două căsuțe, pentru perioada de caniculă, dotate cu cele necesare, care vor funcționa, zilnic, între orele 11.00 și 18.00. Județul este sub cod galben de caniculă inclusiv marți.
de  Dana Lascu
Canicula poate crea probleme de sănătate  FOTO: pixabary

Județul Caraș-Severin este sub cod galben de caniculă de luni dimineață, iar valurile de căldură vor face mercurul din termometre să urce la peste 38 de grade și marți. La Reșița, autoritățile au luat măsuri, monttând două căsuțe în care se va acorda prim-ajutor persoanelor afectate de căldură.

„Cele două căsuțe sunt dotate cu climatizare, cu apă rece și cu câte un pat. Una dintre căsuțe este amplasată în Parcul Tricolorului, iar una în Parcul Cărășana. De asemenea, colegii noștri de la Direcția Asistență Socială monitorizează în permanență bătrânii și persoanele cu dizabilități", a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița, Andrei Apostol.

Deși până luni seara nu s-a apelat la serviciile Direcției de asistență socială, Andrei Apostol spune că există disponibilitatea de a ajuta persoanele care nu pot ieși pe căldură afară, pentru a-și face cumpărăturile. Aceste servicii se referă doar la aprovizionarea cu alimente de bază, cu apă și fructe ori cu medicamente.

Ştiri Recomandate

Comentarii