Cârcei la nivelul picioarelor. Ce boli pot semnala

Cârceii pot avea diverse cauze, de la circulația slabă, deteriorarea nervilor anumite deficiențe nutritive, până la boli grave.

Orice mușchi din corp poate avea cârcei. Mușchii degetelor de la picioare nu fac excepție. Arcul piciorului, gambele și coapsele sunt cele mai predispuse la crampe musculare, notează Asociația Osteopatică Americană (AOA).

 

Această problemă apare atunci când un mușchi se contractă involuntar și nu se poate relaxa. Sportivii, persoanele în vârstă și persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de crampe musculare.

De exemplu, dacă sunteți supraponderali, kilogramele în plus pot pune presiune asupra mușchilor din picioare sau asupra celor care înconjoară coloana vertebrală, provocând durere și spasme. Pe de altă parte, un sportiv poate face cârcei la  degetele de la picioare în timpul sau după exerciții fizice din cauza întinderii insuficiente.


Din fericire, crampele picioarelor sunt rareori dăunătoare, subliniază Cleveland Clinic. De cele mai multe ori, le puteți ține la distanță prin mici modificări în dieta, stilul de viață sau rutina de antrenament. Primul pas este identificarea cauzei, fie că este vorba de suprasolicitare, circulație slabă sau dezechilibre de electroliți.

Deficiențele minerale pot provoca crampe musculare

Crampele musculare de la nivelul picioarelor pot indica faptul că organismul dumneavoastră nu are suficient  magneziu, potasiu, calciu sau alți nutrienți. Conform unui studiu (link direct) din noiembrie 2016, publicat în „Age and Ageing”, deseori dezechilibrele electrolitelor sunt cauza. 


Deshidratarea 

O posibilă cauză a crampelor sau spasmelor musculare este deshidratarea, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din S.U.A. Chiar dacă bei multă apă, este posibil să pierzi lichide în timpul exercițiilor fizice sau când este cald afară.


Boli grave

Uneori, cârceii picioarelor pot indica o boală mai gravă, mai ales dacă apar noaptea. Boala Parkinson, leziunile nervoase, diabetul, problemele circulatorii și ciroza hepatică sunt doar câteva dintre ele, potrivit Clinicii Cleveland.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel